Wat is counseling?

Counseling is een proces waarbij de counselor je door middel van gesprekken helpt je eigen leven weer op te pakken. De counselor laat de verantwoordelijkheid voor verandering helemaal bij jezelf. Er is geen veroordeling maar volkomen aanvaarding. Je ontdekt zelf de weg die je mag gaan. De counselor helpt je slechts bij het proces.

Buro Agape Coach gaat uit van het grondbeginsel dat elk herstel begint bij de Bron van het Leven, bij God zelf.

Daarom begin de counselor altijd de sessie met gebed en sluit af met gebed. Soms doet God in een gebed meer dan een counselor in honderd sessies kan bewerken.

Voor wie?

Counseling is geschikt voor gezonde mensen die gemotiveerd zijn om te veranderen maar daarbij een ondersteuning nodig hebben.

 • Soms heb je dingen in je leven meegemaakt die je verhinderen om verder te ontwikkelen. Je blijft steken in het verleden. Gedachten blijven je achtervolgen. Je worstelt met schuld, onzekerheid, (faal)angst en mist een stuk vreugde in je leven. Je komt er alleen niet uit en hebt behoefte er met iemand over te praten.
  Agape Coach kan je helpen het verleden te verwerken en een plekje te geven zodat je weer verder kunt bouwen waarbij de ervaring uit het verleden juist mooie bouwstenen zijn voor de toekomst.
 • Je bent vastgelopen in je huwelijk of relatie en weet niet meer hoe verder. Soms is er hulp van buitenaf nodig om bepaalde vastgeroeste patronen te helpen te doorbreken om weer te kunnen bouwen aan een frissen liefdevolle relatie. Ook als de ander er niet voor open staat kun je hulp vragen voor jezelf. Verandering vind altijd eerst in jezelf plaats. Daarna kunnen we kijken of er een gesprek samen mogelijk is. Vaak gebeurt er al een wonder als je bereid bent om anders naar je partner te kijken en je bereid bent je eigen houding te veranderen. Deze verandering in jezelf zal iets in je relatie doen waardoor de ander vaak ook gaat veranderen. Maar het mooiste is om dit proces van relatie/ huwelijkscounseling samen iin te gaan.
 • Je hebt een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en hebt behoefte aan counseling om hier goed mee om te kunnen gaan. Het kan gaan om het verlies van een geliefde, het verlies van je baan of echtscheiding. Het kan ook zijn dat je net te horen hebt gekregen dat je een ernstige ziekte hebt. Alle dingen die je meemaakt kunnen je breken of sterker maken.
  Agape Coach wil je ondersteunen in het op een positieve wijze verwerken van tegenslagen en verdriet zodat je er geestelijk rijker door wordt.
 • Je bent chronisch ziek, bent daardoor niet meer in staat om dingen te doen die je wilt doen. Mensen hebben weinig begrip. Hoe kun je ziekte maken tot een kracht in je leven. Hoe ga je om met beperkingen. Hoe leer je ziekte of beperkingen te overstijgen zonder deze te ontkennen maar juist te aanvaarden als deel van je leven in het nu.
  Agape Coach wil je niet alleen helpen je ziekte een plek te geven maar gelooft ook in de dynamiek van wonderen als de geest eenmaal de ziekte heeft overwonnen.
 • Je hebt levensvragen en zoekt de zin van het bestaan. Je worstelt met vragen over geloof en God en wil hier graag met iemand over praten.
  Agape Coach heeft niet alle antwoorden maar kan je helpen te groeien in vertrouwen. Eenmaal gedronken uit de Bron van onvoorwaardelijke liefde vervagen de meeste vragen en op sommige ontvangen we antwoord.
 • Je bent innerlijk erg onrustig en zoekt innerlijke rust. Rust ontvang je daar waar je thuis bent en geliefd. Daar wij je mag zijn wie je bent.
  Agape Coach wil je helpen deze rust te vinden in Gods Liefde.
 • Je verlangt naar God en Zijn Liefde te ervaren maar het lukt je niet in contact met God te komen en weet niet goed hoe dit aan te pakken.
  Soms heb je zo weinig liefde gehad in je leven dat je bent als een opgedroogde spons. Zelfs als er liefde op je afkomst dan nog stoot je het af omdat je niet weer hoe liefde te ontvangen.Agape Coach wil je stap voor stap helpen je open te stellen voor Gods Liefde totdat je helemaal vol stroom.
 • Je worstelt met een groot geheim en wilt dit met een vertrouwenspersoon delen. Geheimen kunnen je kapot maken van binnen. Juist het open gooien en er over praten kan een hele bevrijding zijn.
  Agape Coach heeft de plicht tot beroepsgeheim waardoor uw gegevens veilig zijn.
 • Je bent hooggevoelig maar botst tegen onbegrip bij familie, kennisen en zelfs bij hulpverleners en de kerk. Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik je verder helpen.

Kosten:

Ik werk op basis van een vrijwillige bijdrage. Je kunt een eenmalige machtiging afgeven via het aanvraag formulier.