De emoties angst is een door God gegeven emotie om ons te waarschuwen voor gevaar en ons te helpen waakzaam te zijn bij dreiging.
Als angst echter te lang blijft duren en/of er sprake is van angst zonder reëel gevaar, dan kan de angst zelf een probleem gaan worden zodat je in een vicieuze cirkel terecht komt.
De emoties angst verstoort het evenwicht in het lichaam. Het lichaam komt in een stress toestand en je kunt niet goed meer denken. Angst werkt als een soort betovering waardoor je jezelf niet goed meer in controle hebt en ook niet goed meer objectief het gevaar kunt beoordelen.
Angst is de oorzaak van veel lichamelijke en psychische klachten.
Angst tast je immuunsysteem aan waardoor je sneller ziektes oppakt.

Geestelijk gezien is angst een vorm van geloof en daardoor een scheppende kracht. Als je ergens bang voor bent is de kans veel groter dat je juist die situatie aantrekt waar je bang voor bent dan als je geen angst kent. De geestelijke wereld herkent je angst waardoor je duistere krachten kunt aantrekken die zich voeden met je angst. Maar ook mensen herkennen onbewust je angst en reageren daar op. Dieren zijn er ook heel gevoelig voor.
Mensen of entiteiten die uit zijn op macht die hen niet toekomt hebben angst nodig om hun macht en invloed te vergroten. Er worden zelf bewust technieken toegepast door machthebbers om groepen mensen in angst te krijgen waardoor ze grotere macht en invloed kunnen uitoefenen.

Angst is geestelijk gezien een vorm van geloof
Geloof is een scheppende kracht in het universum. Jezus zegt ook. ‘U geschiede naar uw geloof’
Als je angst ervaart dan heb je vaak een onbewuste overtuiging dat je iets naars gaat overkomen.
Die onbewuste overtuiging probeer je weg te drukken en dat geef spanning.
De kunst van vrijkomen van angst is niet om te vechten tegen je angst maar om juist te kijken naar je angst waar deze vandaan komt. De kunst is het systeem te ontmantelen die de angst veroorzaakt. De angst is niet het probleem. Het gaan om de onderliggende overtuiging die niet op waarheid is gebaseerd.
De waarheid maakt vrij.
Waar ben je eigenlijk bang voor?
Wat is de onderliggende overtuiging waar je bang voor bent en waarom?
Door de angst op de juiste wijze te bevragen kom je uiteindelijk op de diepste laag uit waar een overtuiging zit op zijns niveau.
bv. Ik ben niet oké, niemand houd van me, ik ben mislukt enz…
Het is de kunst bij deze diepste negatieve ‘ik ben’ overtuiging te komen en deze te ontmantelen als een leugen samen met Jezus.
Als je bij die leugen bent kun je daar samen met Jezus een goddelijke waarheid tegenover zetten. Dat doe je niet met je verstand maar de bevrijdende waarheid van God dient uitgenodigd te worden door gebed in de laag waar de leugen zich heeft genesteld. En dat is in je emotie.

Hier zijn verschillende manieren voor om dat te doen.
Ik heb daar een video cursus voor ontwikkeld die je op je eigen tijd kunt doen.
Je kunt deze vinden via deze link.
https://cursus.agapecoach.nl/courses/cursus-leven-zonder-angst/