bloem-straatVanmiddag fietste ik naar mijn volkstuin en onderweg kwam ik dit prachtig bloemetje tegen. Dit bloemetje deed mij stoppen en van mijn fiets afstappen om er van te genieten en er een foto van te maken. Dit bloemetje kreeg mijn volle aandacht en nu ook die van jou. En waarom? Juist. Omdat deze bloem groeide op een plek waar je deze niet zou verwachten. In ongunstige bijna onmogelijke omstandigheden heeft dit plantje zich ontwikkeld tot haar volle schoonheid. Dit plantje trok zich niks aan van omstandigheden maar richtte haar ogen op de zon boven haar en ontving voeding uit de omstandigheden om haar heen. Dit gaf haar kracht om zich te ontwikkelen tot haar volle schoonheid op zodanige wijze dat het mij van mijn fiets stil deed staan om haar te bewonderen.
Het doel van dit plantje was om tegen alle logica in te laten zien dat niks haar kon tegenhouden om haar schoonheid te tonen. Dit plantje ontwikkelde zich speciaal voor mij. Hoe weet ik dat? Nou, omdat op de terugweg dit plantje niet meer te vinden was. Mensen hadden haar vertrapt of geplukt. Ze was niet meer. Maar dat geeft  niet. Ze had haar doel bereikt. Haar doel was mij vreugde te schenken en te verbazen en inspireren. Dit bloemetje komt meer tot haar recht dan de andere die in de weide staan. Die vallen niet zo op. Deze valt juist op omdat ze bloeit tussen de tegels en het asfalt.
Zo mag ook jij hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn tot volle bloei komen tot eer van je Schepper en tot zegen van de mensen om je heen. En wellicht dat juist de moeilijk omstandigheden er voor zorgen dat je Licht meer mag opvallen zodat mensen Gods Licht in jou zullen opmerken. Dat ze even stil zullen staan om naar dat Licht te kijken en zich laten inspireren.

2 Corinthiërs 12:9  Maar Hij zei tegen mij: “Je hebt genoeg aan mijn liefdevolle goedheid. Want mijn kracht kan pas helemaal zichtbaar worden als jij zelf zwak bent.” Daarom zal ik maar al te graag opscheppen over de dingen waarin ik zwak ben. Want door die dingen is de kracht van Christus in mij te zien.