Brandnetels zijn heel gezond.
Met veel plezier en voldoening werk ik in mijn volkstuin. Ik leer steeds nieuwe dingen.
Ik begin op een andere manier naar onkruid te kijken. Veel van wat wij als onkruid ervaren groeit er niet voor niks en heeft zelfs een belangrijke functie.
Vaak is onkruid ook nog eens heel gezond.
Zo heb ik hardnekkige brandnetel in mijn volkstuin. Het komt veelvuldig voor in de buurt van mijn composthoop.
Maar wist je dat brandnetel heel veel goede eigenschappen bezit en eigenlijk onmisbaar is op de volkstuin. Je kunt er luizen mee bestrijden, als mest gebruiken bij planten maar je kunt er ook heerlijk soep van maken.

Zo is het ook in het leven. We willen vaak een perfect en controleerbaar en voorspelbaar leven. Maar zo zit het leven niet in elkaar. Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die wij vervelend vinden. Ze prikken ons en zitten onze planning in de weg. We willen ze elimineren maar steeds duiken ze weer op.
Wat als je ophoudt met vechten en de gebeurtenissen gaat omarmen als horend bij het leven?
Dan kun je er soep van maken en is het je tot voeding.
Je komt meer in harmonie met het leven en aanvaardt dat alles niet perfect hoeft te zijn maar dat het leven je geeft wat je nodig hebt om te groeien. Niet perse wat je wilt.
Gods wegen zijn hoger dan onze wegen.
Wat wij als onkruid ervaren kan een zegen van God zijn om ons te voeden.
Zo ben ik eens kritisch naar mijn volkstuin gaan kijken en heb ontdekt dat er nog veel meer hardnekkig onkruid groeit die waardevolle eigenschappen bezitten die tot zegen zijn voor de tuin en sommige planten zijn ook eetbaar en hebben medicinale eigenschappen.

Ik nodig je uit om anders te gaan kijken naar alle gebeurtenissen in je leven. Ze bevatten voeding, levenslessen en mogelijkheden om te groeien in geloof. Sommige situatie zijn zelfs helend als je bereid bent er soep van te maken samen met God……..