Generatie zegen en vloek.

Onzekerheid, negatief zelfbeeld, mislukken van relaties, tegenspoed, angsten, verslavingen en psychische ziektes zijn vaak te herleiden naar het gezin waar we uit komen.
Deze patronen zijn vaak heel hardnekkig en lossen ook niet zomaar op als we in God gaan geloven.

Als geestelijk coach ben ik veel bezig met het zoeken naar de bron van problemen waar mensen tegenaan lopen in hun leven.
Want de meeste problemen hebben een diepere oorzaak. Als je alleen het symptoom gaat bestrijden gaan er zich gewoon nieuwe problemen ontwikkelen omdat de bron niet is aangepakt.
Sommige patronen blijven zich generatie na generatie herhalen totdat er iemand opstaat die deze patronen doorbreekt.

Als kind wordt je geboren met een bagage van je ouders. Je rugzak bevat mooie zegeningen maar ook dingen uit je voorgeslacht waar je minder blij mee bent. Zo kunnen angsten en trauma’s en ziektes doorgegeven worden in geslachten. Maar ook andere minder leuke eigenschappen.
Dat is het gevolg van de zondeval.

Verder wordt je als kind geboren zonder bewust filter. Je thuissituatie en de wijze waarop ouders op je reageren, komt ongefilterd binnen. Op grond van je eerste ervaringen trek je als kind onbewust conclusies en zo ontstaat er een zelfbeeld gebaseerd om je omgeving.
Dat is helaas lang niet altijd positief. Al snel ontstaan er heel diep negatieve overtuigingen als:

  • Ik ben niet welkom
  • Ik ben niet goed genoeg
  • Ik ben vervelend
  • Ik ben een lastpost
  • Mijn mening en wil is niet belangrijk
  • Ik doe mee voor spek en bonen
  • Ik krijg aandacht als ik schreeuw
  • Als ik bepaald gedrag vertoon krijg ik wat ik wil.

Deze basis overtuigingen kunnen je hele leven lang blijven achtervolgen en belemmeren om je echte vrije zelf te leven.

Als we later tot geloof komen projecteren we wat we van onze ouders hebben geleerd op God.

Veel mensen vinden het lastig om Gods onvoorwaardelijke liefde te ervaren omdat ze nooit onvoorwaardelijke liefde hebben ervaren in hun leven. Het referentiekader ontbreekt.

Omdat deze diepe negatieve overtuigingen niet zetelen in het verstand maar in diepe emotionele lagen, helpt het meestal ook niet om met je verstand te redeneren dat het niet waar is.

De helende waarheid van God dat je kostbaar, waardevol en geliefd bent om wie je bent moet landen in de laag waar de pijn en de negatieve overtuiging is ontstaan. En dat is de laag van het innerlijk kind.

Niet door het onderdrukken of overschreeuwen maar door samen met Jezus naar dit innerlijk kind te luisteren en laten helen wat geheeld mag worden kom je tot ware vrijheid.
Die negatieve overtuigingen en patronen zitten vaak diep in generatie lijnen.

Door het samen met Jezus leren kijken naar je ouders zoals ze bedoeld zijn door God en het brengen naar het kruis van de negatieve patronen, komt er diepe heling van binnenuit.

Wil je hier zelf mee aan de slag dan kun je kijken of de cursus ‘helende reis met Jezus’ iets voor je is.

https://cursus.agapecoach.nl/courses/helende-reis-met-jezus-online/