Een ontploffing van emoties en/of extreem reageren op bepaalde situaties is niet goed of fout maar laat zien dat je ziel heling nodig heeft.
Het is een signaal die je emoties aangeven dat er iets aan de hand is.
Blijf je die emoties wegdrukken of probeer je ze te beheersen dan zullen ze zich vroeg of laat gaan wreken. Emoties zijn sterker dan je ratio. De energie moet ergens heen.
Weggedrukte emoties kunnen zorgen voor emotionele en/of lichamelijke klachten en belemmeren je in het aangaan van gezonde en liefdevolle verbindingen met jezelf en de ander.
De oplossing voor bovenmatige emotionele reacties is niet discipline of wegdrukken maar goed luisteren wat de emoties te zeggen hebben.
Het is een schreeuw om aandacht.
Emoties volgen altijd een innerlijke vaak onbewuste overtuiging.
Deze overtuiging kan een aanname zijn die niet klopt maar voer je gevoel een werkelijkheid is.
Deze innerlijke verkeerde overtuigingen en aannames leiden tot ongezonde emoties.
Zo kun je bijvoorbeeld denken dat mensen negatief over je denken. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn maar als je altijd zo denk ga je alles vertalen in afwijzing.
Als iemand dan een keer vergeet je te begroeten kun je helemaal dichtslaan in afwijzing.
Maar de gedachte dat mensen negatief over je denken komt ook ergens vandaan. Vaak is dat terug te voeren op te weinig bevestiging in je kinderjaren of veel kritiek van ouders of pesten op school.
Zo zijn veel extreme reacties gebaseerd op innerlijke niet geheelde wonden.

Jezus wil dat we vrij zijn. Maar als we vasthouden aan een innerlijke overtuiging die negatief is, zullen negatieve emoties de overhand blijven hebben ondanks dat je met je verstand weet dat het niet zo is.
De Waarheid maakt vrij. Maar de Waarheid van Gods liefde moet daar geopenbaard worden waar de verkeerde overtuiging zich gehecht heeft. En dat is vaak niet in de ratio maar in de diepere lagen van de emotie.

In mijn pastoraat ga ik dan ook niet bezig met symptomen van de emotie zelf maar ga ik kijken naar de diepere lagen van waaruit de emotie ontstaat.
Wat is de diepe onbewuste overtuiging die de ongewenste emotie voorbrengt waardoor je bovenmate emotioneel reageert in een situatie waarin die pijn getriggerd wordt.
Zodra die diepste laag aan het licht komt en we brengen daar Gods helende Waarheid in, dan komt er diepe heling van binnenuit en is de trigger definitief weg.
Je hoeft je niet meer te beheersen of eindeloos te vechten tegen ongewenst emoties omdat ze er gewoon niet meer zijn.
Jezus heeft genezing gebracht bij de bron van waaruit de emoties zijn ontstaan.

Regelmatig zie ik wonderlijke diepe genezingen ontstaan in een paar seconde tijd als Jezus binnen mag komen met Zijn Waarheid in een diepe ongoddelijke overtuiging.

Heb je last van emoties die niet in verhouding staan met de situatie waarin ze ontstaan.
Ontplof je bij het minst of geringste of barst je uit in huilen?
Word je regelmatig overvallen door emoties waarvan je niet weet waar ze vandaan komen?
Loop je rond met frustraties of opgekropte boosheid of woede?

Heb je behoefte om daar eens met iemand over te praten en samen met Jezus te kijken waar die emoties vandaan komen?

Dan nodig ik je uit om een afspraak te maken.
Samen met Jezus gaan we kijken wat de onderliggende lagen zijn van waaruit je emoties voortkomen. Je emoties mogen er zijn. Ze zijn een signaal van iets anders. Ze zijn nodig om ons de weg te wijzen naar de zere plek in je ziel. Daar wil Jezus je aanraken met Zijn helende Liefde.

Maak een afspraak