aardbeien1Deze aardbeien komen uit mijn eigen tuin. Het eten van aardbeien van mijn eigen tuin gaven mij een goddelijke openbaring en beleving die ik met je wil proberen te delen.
Als je zelf aardbeien teelt dan weet je dat de smaak van zongerijpte aardbeien de smaak van aardbeien uit de winkel overtreft. Maar voor mij ging het nog een stukje verder.
Het aardbeien veldje heb ik met liefde en aandacht verzorgd. Plantjes geplant, mest gegeven, onkruid vrij gemaakt en slakken geweerd. Ik heb de groei gevolgd, gezien hoe de bloemen eraan kwamen en de vruchten zich vormden.
Toen heb ik de aardbeien zelf geplukt, mee naar huis genomen, schoongemaakt, in een schaaltje gedaan en in de achtertuin buiten opgegeten. Op zich allemaal aardse bezigheden. Maar dan komt daar het intense genieten en de bewustwording dat dit helemaal niet normaal is. Het is goddelijk. Wie heeft dit zo verzonnen? Wie heeft ervoor gezorgd dat mijn smaak en reukorgaan zo functioneren dat ik ze intens kan genieten van de smaak en geur van deze aardbeien. Hoe kan het aardbeienplantje uit het niks uit aarde, water en zonlicht zulke heerlijke vruchten maken?
Hoe kan het dat dit plantje voor mij de energie van het zonlicht kan omzetten in een vrucht die niet alleen heerlijk smaakt maar ook voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat die zeer gezond zijn voor mijn lichaam. Deze aardbeien geven mijn lichaam en ziel energie. Dit aardbeienplantje kan iets wat ik niet kan. Daar komt nog bij dat ik zelf die plantjes heb geplant en met liefde verzorgd. Daarin voel ik me verbonden met deze aardbeien omdat ik er liefde en aandacht in heb gestoken. Mijn liefde en aandacht zitten ook in die aardbei en maakt deze extra lekker. Er zit iets van mezelf in die aardbei. Het bewust worden van dit hele proces en het bewust en intens genieten bracht mij tot aanbidding van mijn Schepper. Hoe wonderbaarlijk zijn Zijn wegen! En dit is nog maar een klein deeltje van zijn schepping.
Lieve lezer, geluk en dankbaarheid en goddelijk genieten zit in de kleine dingen. Open je ogen en je hart en leer genieten en kom tot verwondering en aanbidding van je Schepper.