Een openhartig verhaal uit mijn eigen leven hoe ik hersteld ben van een burn-out.

In de Bijbel staat een belangrijk vers.
Markus 8:36  Want wat baat het een mens de gehele wereld te winnen en aan zijn ziel schade te lijden?
Toch kun je zonder dat je er erg in hebt jezelf verliezen. Je kunt je helemaal geven in je werk, relatie, sport, studie of hobby en uiteindelijk er achter komen dat je jezelf hebt verloren.
Het is mij overkomen.
Ik had een droom om fulltime voor God te mogen werken. Ik was nog erg jong toen ik voorganger werd van een evangelische gemeente. Ik was achter in de twintig. Ik ging er helemaal voor en was redelijk succesvol. Ik mocht mensen bij Jezus brengen, zag genezingen en gebedsverhoringen en was na 7 jaar zelf fulltime voorganger.
Maar toen gebeurde er iets. Er kwam spanning en strijd in de gemeente en ook binnen mijn gezin was er de nodige strijd. Ik kon het allemaal niet meer aan en moest al mijn taken neerleggen. Mijn gemeente werd overgenomen door een andere voorganger en ineens was ik niet meer nodig.
Daar zat ik dan. Wie ben ik eigenlijk als ik geen bediening heb? Als mensen me niet meer nodig hebben? Ik voelde me gefaald, aan de kant geschoven. Waardeloos, mislukt.
Maar ik was ook mijn identiteit kwijt. Ik had geen waarde meer voor God en de samenleving.
Ik was mijn veerkracht kwijt. Mijn passie. Ik was gebroken.
Toen kwam ik in een heel moeilijke periode waarin ik mocht gaan ontdekken wie ik werkelijk was.
Waar ik mezelf in de steek had gelaten.

In dat diepe dal heb ik mogen ontdekken dat mijn waarde niet zit in wat ik doe. Niet in mijn bediening of in gebedsverhoringen. Niet of ik werk heb of niet. Of mijn huwelijk goed is of niet. Of ik een goede vader ben of niet. Want ik functioneerde op al die vlakken niet meer door mijn burn-out.

Ik dat diepe dal heeft God me laten zien waar ik mezelf ben kwijtgeraakt. Waar ik mezelf in de steek heb gelaten. Ten diepste was ik op zoek naar erkenning. Naar liefde. Van God en mensen.
Ik had het idee dat ik daar hard voor moest werken. Met mijn hoofd wist ik wel dat God van mij hield maar in dat diepe dal bleek die basis heel fragiel te zijn. Ik had het niet belichaamd.
Ik moest de reis van mijn hoofd naar mijn hart maken.
Van het weten met mijn hoofd tot het diep ervaren in mijn hart.
Het leren mogen zijn wie ik ben. Gewoon Robert mogen zijn.
Ook het geloof had mij van mezelf verwijderd. Het was Christus in mij die belangrijk was. Maar ik wist niet meer wie ik zelf was. Ik had mijn ego verward met mijn mooiste zelf. Ik mocht ontdekken dat ik mijn mooiste zelf mocht zijn.
Dat niet werken maar ZIJN het belangrijkste is.
Dat het belangrijk is ruimte te geven aan die dingen in mijn leven waar ik van binnenuit enthousiast van wordt, waar ik energie van krijg.
Leren dat ik gelukkig mag zijn. Daar is God! God is liefde, Hij wil dat ik gelukkig ben.
Dat was best een ingewikkeld pad. Want ik had mezelf heel veel dingen ontzegd. Ik had mijn ziel geweld aangedaan. Ik mocht niet zijn van mezelf die ik was.
Langzaam heb ik mijn ziel terug gevonden. Ik leerde dat ik mocht zijn. Dat ik dingen mocht doen waar ik van geniet. Ik ging een volkstuin nemen. Ik trok meer de natuur in en nam mijn fototoestel mee.
Ik nam meer tijd voor mezelf en ging regelmatig naar de sauna wat vroeger ondenkbaar voor me was.
In mijn tijd van herstel heb ik ook leren verbinding te maken met mijn lijf. Mijn seksualiteit mogen integreren en omarmen. Want ook daarin was ik erg onvrij en daar bleek veel spanning op te zitten.
Ook daarin heb ik diepe heling mogen ontvangen.
Vanuit mijn eigen proces heb ik daar een cursus over gemaakt.
Zie Heling seksualiteit: https://cursus.agapecoach.nl/courses/heling-seksualiteit/
Ik merkte dat ik alleen vrij kon komen door mijn angsten te confronteren samen met Jezus.

Toen op Gods tijd mocht ik weer een bediening starten. Maar nu helemaal vanuit mijn hart. In alle eenvoud en dicht blijven bij wie ik ben. Dit proces heeft jaren geduurd. Ik voelde me nu sterk en heel genoeg om deze uitdaging aan te gaan.
Ik hoefde niet meer in een hokje te passen. Ik ben wie ik ben. Ik ging video’s inspreken vanuit mijn hart en mensen begeleiden vanuit de diepe processen die ik zelf ben doorgegaan.
Zo ontstond het concept van de helende reis met Jezus.
Want waar ik zelf diep doorheen ging had ook alles te maken met mijn opvoeding en de basis aan eigenwaarde die ik mee heb gekregen vanuit mijn ouders.
Niks gebeurt zomaar in het leven.
Het leven is een leerschool.
God wil dat we onze ziel en prachtig mens-zijn leren omarmen en durven te zijn wie we zijn.
Iedereen is anders en jij mag helemaal jij zijn.
God heeft ons prachtig gemaakt en dat hoeven we niet te bewijzen.
We zijn geliefd en waardevol om wie we zijn.
Pas als je dat diep gaat doorvoelen kun je echt vrij zijn en kom je in een creatie proces vanuit Gods liefde. Niet meer om jezelf te hoeven te bewijzen.

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal en heb jij het gevoel dat jij niet goed in verbinding staat met je ziel, met wie je werkelijk bent?
Heb je het gevoel dat je aan het overleven bent en niet echt meer leeft?
Ben je jezelf kwijt en/of heb jij jezelf in de steek gelaten?
Wil je wat hulp in je proces van jezelf en je ziel terug vinden en weer in verbinding met je gevoel, je lijf, je passie en dromen komen?
Wil je dat pad gaan samen met Jezus?
Bij mij mag je helemaal jezelf zijn. Er is geen oordeel.
We gaan samen op reis om vanuit de Bron te helen.

Neem gerust contact met me op dan kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen.