God wil dat je onbezorgd kunt leven zonder angsten vanuit een kinderlijk vertrouwen.
Angst is een van de meest voorkomende en grootste blokkade om te groeien en bloeien en in je goddelijke bestemming te komen.
Het kunnen hele kleine angsten zijn die je makkelijk kunt omzeilen maar ook hele grote zoals angst voor de dood, angst voor ziekte, mensenvrees, spreekangst, bindingsangst, straatvrees of zelfs angst voor God.
Maar angst komt altijd ergens vandaan en staat nooit op zichzelf. Angst kan zich op latere leeftijd manifesteren maar bijna altijd kun je de wortel van de angst zoeken in de kinderjaren.
Want waarom kan de een wel goed met bepaalde situaties omgaan en de ander niet?
Bijna altijd heeft angst in welke vorm dan ook te maken met een gebrek aan basis veiligheid die je kunt terugvoeren op je jeugd, op je jonge kinderjaren.
In de baarmoeder is een kindje al heel gevoelig voor sferen en emoties. Een kindje krijgt in de baarmoeder niet alleen voedsel via de navelstreng maar ook emotionele voeding via sferen.
Is een kindje ongewenst, is er veel ruzie, spanning, stress of angst bij de moeder dan zal het kindje dat meekrijgen.
Daarnaast krijgt een kindje bij de conceptie niet alleen mooie eigenschappen mee van vader en moeder maar ook negatieve patronen vanuit het voorgeslacht. Zijn er diepe angsten, depressie in het voorgeslacht dan kan een kindje dat al meekrijgen als aanleg bij de conceptie.
Daarnaast is de opvoeding heel belangrijk. Komt een kindje in een veilig nest? Is er veel liefde en onvoorwaardelijke houden van dan ontstaat er een gezonde basis van veiligheid waarbinnen een kindje zich gezond kan ontplooien.
Is er veel ruzie, onveiligheid en weinig tot geen bevestiging in onvoorwaardelijke liefde dan kan een kind heel makkelijk een diep gevoel van onveiligheid ontwikkelen waaruit allerlei angsten kunnen ontstaan.
Is er sprake van misbruik dan wordt de ziel van het kind en mogelijkheid om te vertrouwen diep beschadigd.
Groeit een kindje op in een gebroken gezin, maakt het een scheiding mee, dan kan dat ook een heel onveilig gevoel geven.

Hoewel angsten uiteraard meerdere oorzaken kunnen hebben en ook later in het leven kunnen ontstaan door bepaalde gebeurtenissen, is de basisveiligheid toch heel bepalend hoe we deze angsten kunnen verwerken. Iemand met een gezonde basis veiligheid kan traumatische en angstige gebeurtenissen makkelijker verwerken dan iemand met een wankele basis.

Maar er is hoop!
Heb je een onveilige jeugd gehad en heb je last van angsten dan kun je samen met Jezus werken aan een nieuwe basis van veiligheid in je leven. Als kind van God heb je een nieuwe nog sterkere basis van veiligheid in je leven gekregen die niet afhankelijk is van uiterlijke omstandigheden. Er is geen veiligere plek op aarde dan in de Liefde van God.
Maar het is niet zo dat angsten die diep geworteld zijn automatisch verdwijnen als je God leert kennen.
Angsten zitten vaak diep verweven in je ziel en lichaam vanuit oude herinneringen en programmeringen vanuit het onderbewustzijn.
Vanuit je relatie met God is het belangrijk om Gods helende Liefde toe te laten in de diepe lagen van je kinderjaren en zelfs daarvoor.
God wil de Moeder en Vader voor je zijn die je aardse ouders niet konden zijn vanwege hun eigen pijnen en blokkades.
Je mag opnieuw leren rusten in vertrouwen in Gods helende Liefde en veilige Armen.
Voor God is geen tijd. God is in staat jouw leven te helen met terugwerkende kracht tot aan de conceptie en daarvoor….
Ook negatieve patronen vanuit het voorgeslacht kunnen geheeld worden door Gods liefde daarin toe te laten.
Die heling vindt plaats door het ontwikkelen van een intieme liefdesrelatie met God waarin God stapje voor stapje de plaats in je leven mag innemen van de moeder en vader die je ten diepste in je leven hebt gemist.

In mijn praktijk begeleid ik mensen in dit proces via een helende reis met Jezus.
Ik heb nu ook een online cursus ontwikkeld speciaal voor het overwinnen en genezen van angsten in je leven die helemaal teruggaat naar de basis.
In 10 weken, 70 dagen, neem ik je aan de hand van 10 video boodschappen en dagelijkse korte meditaties, Bijbelverzen en gebeden mee in ene proces van diepe heling.
Je ontvangt inzichten en gereedschappen en gebeden om samen met Jezus te werken aan genezing en bevrijding van je angsten om in een heerlijk vrij leven te leven.
Voor meer informatie zie link.
https://cursus.agapecoach.nl/courses/cursus-leven-zonder-angst/