Hoe kun je na een scheiding weer contact maken met je mooie zelf en samen met God bouwen aan een mooi toekomst en het verleden achter laten?

leven na scheidingVelen van ons hebben te maken gekregen met (echt)scheiding.
Van sommige zijn de ouders gescheiden en anderen hebben zelf een scheiding achter de rug.
Scheiding laat altijd een diepe wond achter die heling nodig heeft.
Vaak is er al een jarenlange strijd aan vooraf gegaan van ruzie, spanning, bedrog en soms ook misbruik. Soms is er gewoon een stille verwijdering.
Maar een scheiding, ook al is deze onoverkomelijk, geeft altijd veel verdriet.
Mensen beloven elkaar niet trouw met de intentie om later weer uit elkaar te gaan.
Na scheiding is er vaak sprake van schuld, schaamte, spijt, boosheid, haat, machteloosheid, teleurstelling en verharding.
Het probleem is ook dat scheiding lang niet alle problemen van de relatie oplost. Vaak is er nog een lange nasleep van de financiële afwikkeling en als er kinderen bij betrokken zijn zit je ook nog met de omgangsregeling. Je blijft de rest van je leven met elkaar verbonden omdat je samen kinderen hebt.
Maar ook als je samen geen kinderen hebt kan je ex nog de rest van je leven op een negatieve wijze in je systeem blijven zitten door de zielsverstrengeling die is ontstaan.
Je neemt na een scheiding ook altijd jezelf mee. Negatieve patronen en beschadigingen van je ziel neem je mee ook naar een eventuele nieuwe relatie.

De uitdaging na een scheiding is om de levenslessen te omarmen, naar jezelf durven te kijken en bereid te zijn om de lessen te leren die op je afkomen. Wijzen naar de ander heeft geen zin. Dan kom je in een slachtoffer rol en zul je de rest van je leven last hebben van het verleden.
Je kunt beter naar binnen naar jezelf kijken en je afvragen hoe dingen zover zijn gekomen. Waarom heb je deze dingen toegelaten in je leven? Door zelf een stuk verantwoording te nemen kun je groeien.
Je kunt kiezen om er sterker van te worden. Je kunt groeien en leren van de levenslessen.
Het is zelfs noodzakelijk om de lessen onder ogen te zien en te omarmen om verder te kunnen met je leven.
Doe je dat niet dan zul je de pijn en het verdriet maar ook de oude patronen meenemen in je leven en weer tegenkomen in een eventuele volgende relatie waardoor het gevaar bestaat dat patronen zich gaan herhalen.
Je kunt pas echt verder met je leven als je in alle lagen bereid bent de ander en jezelf te vergeven.
Niet alleen vergeving is belangrijk. Ook de bereidheid om je eigen fouten onder ogen te zien en er van te leren. Dit voorkomt dat patronen zich blijven herhalen in je leven.

Maar soms zitten oude patronen zo diep dat je hulp nodig hebt. Ze zijn gevormd in je jongste jaren.
Je niet durven binden, je niet kunnen geven, laag zelfbeeld, jezelf op ongezonde wijze wegcijferen, geen grenzen kunnen aangeven, jezelf niet kunnen uiten, onverwerkte trauma’s. enz enz.
Al deze dingen en nog veel meer kunnen er voor zorgen dat een relatie stukloopt.
Je kunt dan weer gaan vluchten in een nieuwe relatie maar het gevaar bestaat dat daar weer dezelfde patronen gaan ontstaan. Je neemt altijd jezelf mee.
Daarom is het goed om na een scheiding  aan jezelf te werken zodat oude patronen zich  niet meer gaan herhalen.
Het is belangrijk je verleden goed te verwerken en je ex-partner(s) te vergeven en echt los te laten.

Maar nog mooier dan genezing ontvangen na een scheiding is om een scheiding te voorkomen en met elkaar door moeilijke periodes heen te gaan. Want te denken dat scheiding de oplossing is voor je problemen is in veel gevallen een illusie. Je neemt jezelf mee en vaak ontstaan er juist nog meer problemen door de scheiding.

Je hoeft al deze dingen niet alleen te doen. Jezus wil je daar bij helpen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het genezen van wonden. Hij is onze Heelmeester.
Jezus is gespecialiseerd in vergeving en genade.
Je mag bij Hem komen met al je falen.

Wil je verder met je leven na een (echt)scheiding?
Heb je behoefte aan begeleiding in het ontvangen van genezing van oude patronen en gebroken relatie(s)?
Ben je echt bereid aan jezelf te werken en oude patronen te doorbreken?
Neem dan contact met me op voor een helende reis met Jezus.
http://agapecoach.nl/coaching-vormen/helende-reis-met-jezus/