aap laat niet losEr is een methode ontdekt om op een eenvoudige manier aapjes in het wild te vangen.
Met holt een kokosnoot uit en maakt daarin een gat waarin precies en hand van een aapjes past.
Die kokosnoot maakt men vast aan een boom en in die noot doet men iets lekkers voor het aapje.
Zodra het aapje het ontdekt, steekt het zijn hand in de kokosnoot om het lekkers te pakken.
Op dat moment rennen mannen naar het aapje om het te pakken. Het aapje probeert weg te rennen maar wil het lekkers niet loslaten. Het krijgt zijn vuistje niet uit de kokosnoot en blijft trekken zonder los te laten. Zo kan het aapje gemakkelijk gepakt worden.

Zo werkt de val van onvergevingsgezindheid in ons leven. Er is ons onrecht aangedaan en we voelen ons gekwetst en beschadigd. Dit kan zeer ernstige vormen aannemen. Sommige mensen zijn lichamelijk, emotioneel en/of seksueel misbruikt. Anderen zijn op een andere hele gemene wijze behandeld door een leidinggevende, of door de ex. Er zijn veel manieren waarop we diep gekwetst kunnen zijn.
Door dat onrecht komt er niet alleen beschadiging door het onrecht zelf maar ook  op de wijze waarop wij daarop die beschadiging nawerkt in ons leven. We kunnen na onrecht tot krachtig herstel komen en er zelfs sterker van worden als we het onrecht samen met God op een goede wijze verwerken en leren vergeven en loslaten.
Als we dat niet doen zitten we gevangen en zijn we een prooi van de satan.
De satan is gekomen om te stelen, te slachten en te verdelgen staat in de Bijbel.
De satan wil ons niet alleen via mensen stuk maken. Hij wil ook dat deze negatieve vernietigende energie de rest van ons leven zijn werk blijft doen door boosheid, angst, haat en bitterheid en onvergevingsgezindheid in ons leven. Niet door het onrecht zelf maar door die negatieve energie raken we gebonden.
Daarom leeft Jezus ons om te vergeven.
Vergeven doe je niet voor de ander. Zelfs niet voor Jezus omdat het moet.
Vergeven doe je voor jezelf om weer in de stroom van Gods Liefde te komen en weer verder te kunnen met je leven.
Je gunt het de satan niet om je leven kapot te maken door boosheid, haat en bitterheid in je hart.
Het onrecht overkomt je. Daar kun je niet altijd iets aan doen. Je kunt wel kiezen hoe je daar mee omgaat en hoe je die gebeurtenis de rest van je leven laat vormen.
Door vergeving en loslaten kom je vrij en wordt je sterker om weer te bouwen aan een mooie en nieuwe toekomst samen met God zonder ballast van gebeurtenissen van het verleden.

In onderstaande video leg ik dit uit en laat je ook zien dat vergeven en loslaten niet betekent dat de dader vrijuit gaan. God is een rechtvaardig God maar altijd uit liefde. Het onrecht moet echter gestopt worden. Echter niet vanuit haat. We moeten met elkaar de geweldenaar in toom houden en het onrecht uitbannen. Ook dat is liefde.

Meer over vergeving kun je lezen via deze link
http://www.leveningod.nl/persoonlijke-groei-healing/76-drieluik-over-vergeving.html
Zit het heel diep en heb je hulp nodig om vrij te komen?
Neem dan contact met me op voor een consult. Vergeving, loslaten en herstel is vaak ook een proces. En soms is begeleiding en ondersteuning in dat proces heel fijn.