In mijn leven hebben diverse crisissen me geholpen belangrijke beslissingen te nemen die me verder hebben beholpen.
We hebben vaak een externe kracht nodig om te veranderen. We zitten vast aan gewoontes en dat is een zegen tenzij het tijd is voor verandering of het verkeerde gewoontes zijn. Dan werkt de kracht van de gewoonte tegen ons en hebben we vaak een externe kracht nodig om ons te helpen te breken met verkeerde belemmerende gewoontes. Het kan een verslaving zijn, destructieve relaties waar we in vastzitten, onze werkplek waar we al lang het idee van hebben niet meer op ons plek te zitten, enz. Een crisis kan dan de kracht zijn die ons helpt om het roer radicaal om te gooien en onze Ware droom te gaan volgen. De crisis kan een ziekte, een burn-out, een scheiding, ontslag, een overlijden, een economische crisis of zoals op dit moment een virus die heel de wereld door elkaar schud.
De kunst is om diep naar binnen te kijken en de crisis te omarmen als een leermoment en kracht om te veranderen.
In mijn leven heb ik zelf ervaren dat ik crisissen nodig heb om belangrijke stappen te nemen in mijn leven. Ik geloof dan ook dat God crisissen gebruikt om ons uit negatieve patronen te halen en ons dieper in onze goddelijke bestemming te brengen.
De crisis zelf is nooit fijn maar als je de les omarmt zul je later zien dat het nodig is geweest en een zegen heeft uitgewerkt. Een crisis is ook een spiegel voor je eigen ziel en werkt zuiverend als je er in durft te kijken samen met God.
Welke angsten kom je tegen?
Wat kun je leren van deze situatie?
Waarom ontstaat deze situatie in je leven?
Wat wil je echt met je leven doen als deze crisis voorbij is?

Maar hoe vind je je Ware droom?
Die zit al diep van binnen.
God heeft die al in je hart gelegd.
Je kunt er verbinding mee maken door stil te worden en te voelen waar je nu echt blij van wordt en waar je aan het einde van je leven met trots op terug wilt kijken.