Hebreeën 10:36  Jullie moeten geduldig blijven doen wat God van jullie vraagt. Dan zullen jullie krijgen wat Hij jullie heeft beloofd. (basic bijbel)
Hebreeën 10:36  Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van Gods doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is. (NBG)

Het is weer lente. Ik kan zo genieten van al het nieuwe leven in het voorjaar.
Deze meerkoet met jongen heb ik kortgeleden op de foto mogen zetten.
Maar laten we eens stilstaan bij dit proces van geboorte bij de meerkoet. We kunnen zoveel leren van de natuur. Door de natuur leren we dat volharding en geduld bij het leven hoort.
De meerkoet legt in het voorjaar haar eieren. Maar dan gebeurt en 21-25 dagen helemaal niks. De meerkoet moet geduld en volharding oefenen. Ze moet 25 dagen op haar eieren gaan zitten zonder dat ze iets ziet, voelt of ervaart van wat er in het ei gebeurt.
Wij zijn opgegroeid in een consumptie maatschappij. Alles moet snel en nu. Als we iets bestellen moet het liefst dezelfde dag nog geleverd worden.
Zo kunnen we ook met God omgaan. We bidden voor iets en willen dan gelijk resultaat. We zijn niet gewend om op iets te broeden. Dat dingen soms tijd, geduld en volharding nodig hebben.
Soms een paar dagen, soms een paar weken maar soms ook jaren.
De tijden zijn in Gods hand. Het is aan ons om te volharden en blijven geloven ook al zien we niks.
Als we opgeven met geloven wordt het broedproces afgebroken en kan het zijn dat hetgeen zich onzichtbaar in het ei ontwikkelt afsterft.
Geef niet op!
Blijf geloven, blijf volharden, blijf vertrouwen, BLIJF BROEDEN, tot het ei uitkomt.
Kijk eens naar de meerkoet. Ze heeft volhardend goed voor haar eieren gezorgd en trouw en geduldig gebroed tot ze zijn uitgekomen. En nu mag ze genieten van haar kuikentjes en is de volgende fase aangebroken van liefdevolle zorg tot de jongen voor zichzelf kunnen zorgen.
Dan moet ze weer loslaten wat ook liefde is.
Zo kunnen we veel leren uit de natuur.

1 Corinthiërs 13:4 De liefde is geduldig en vriendelijk.